Een innovatieve combinatie van producten voor de juiste totaaloplossing


Koelplan Echt-Susteren heeft in opdracht van en in samenwerking met Engie Services een innovatieve klimaatoplossing toegepast bij EmmaShoes in Kerkrade.
Dit project is aangemeld voor de DaikinAward, wij hopen op uw stem!

De uitdaging

Zorg voor jaarrond comfort in een pand met een open karakter – veel glas, open vloeren en ruimtes die met elkaar in verbinding staan. Dat was de opdracht van Emma Safety Footwear aan Engie Services, ontwerper en bouwer van integrale technologie-oplossingen en services. Het gerenoveerde pand in Kerkrade had al vloerverwarming, maar de verwarmingscapaciteit was bij lange na niet voldoende. En niet snel te regelen. Tegelijk zorgt het vele glas aan de zuidkant dat jaarrond koeling nodig is. Een tegenstrijdige koel en warmtevraag waar ook nog de toevoer van verse lucht bijkwam. En de wens om per ruimte het klimaat in te kunnen stellen. Engie Services schakelde Koelplan in en samen kwamen we tot een innovatieve oplossing.

De oplossing

Koelplan installeerde meerdere Daikin-installaties in het kantoorgedeelte van de veiligheidsschoenenproducent. Tezamen waarborgen deze het binnenklimaat op een duurzame manier. Door het installeren van twee tweepijps-VRV-installaties, die aangesloten zijn op luchtunits, kan er snel verwarmd of gekoeld worden. Daarnaast hebben we splitsystemen geïnstalleerd, die het hele jaar snel voor koeling of verwarming in de spreekkamers zorgen. Vloerverwarming is een type verwarming dat langzaam reageert. Hierop hebben we een Altherma aangesloten. In de grote hoge ruimtes zorgen luchtverdeelslangen voor de toevoer van warmte. Dit zijn lange slurven van textiel aan het plafond, die gelijkmatig warmte of koelte afgeven. Op het dak van het pand staan alle buitenunits, waarmee de warmte of koude wordt opgewekt. De warmtepompen hebben een heel hoog seizoensrendement. Daar kan geen gasgestookte cv tegenop.

Het resultaat

Alle systemen in het gebouw zijn aan te sturen met de Intelligent Touch Manager, een gebouwbeheersysteem van Daikin. Daarin hebben we – in overleg met Engie – Wago Interfaces toegepast. Daardoor kunnen er ook producten van derden op aangesloten worden, zoals de luchtbehandelingskast, die Engie plaatste. Het binnenklimaat is daarmee met één module volledig beheersbaar voor de gebruikers van het pand. Het pand van Emma Safety Footwear is volledig gasloos, dankzij de innovatieve combinatie van producten én de samenwerking tussen Koelplan en Engie. Projectleider Remy Jacobs van Engie Services: “Als alles goed geregeld is, lijkt een aangenaam binnenklimaat een vanzelfsprekendheid; zelfs in een complex pand als dit.”

De Awardcategorie: innovatie

De samenwerking tussen Engie Services en Koelplan leidde tot een innovatieve combinatie van de producten van Daikin. Doordat Daikin een breed scala aan producten heeft, konden wij deze voor dit project op innovatieve wijze combineren om zo tot de juiste oplossing te komen. Dat is flink puzzelen. Maar Daikin maakt het mogelijk dat we aan die puzzel kunnen beginnen. Het resultaat? Comfort.

Stem uitbrengen voor Koelplan-daikin award